יום שלישי, 25 בנובמבר 2014

סופגניות מדהימות ללא גלוטן




כל חנוכה אני אומר פעם אחרונה לא נוגע בסופגניות וכל שנה אני נופל מחדש "וטועם" ומתי אני מצטער על כך? לכשאני עולה על המשקל, חנוכה השנה החלטתי לא לוותר על הסופגניות כי את הסופגניות השנה אני מכין מקמח תמי ללא גלוטן טעים ולא כל כך משמין ובקלי קלות (מתאים כמובן לחולי צליאק).



חומרים:

חצי ק"ג קמח תמי "תגמיש" בלבד
כף שמרים יבשים
קורט מלח
רבע כוס שמן
1 ביצה L
2 כוסות מים פושרים
3 כפות גדושות סוכר

אופן ההכנה:

1.      לעבד הכל לבצק רך ורטוב
2.      לשים בקערה בכיסוי ניילון נצמד להתפחה של שעה
3.      לאחר שעה לגלגל לכדורים ולהתפיח שעה נוספת
4.       לחממם שמן בסיר רחב ועמוק שהשמן חם מאוד להנמיך לבינוני ולטגן את הכדורים

לקישוט:
גאנש שוקולד לבן \ שוקולד מריר \ פניני שוקולד

להכנת הפופסוגניה:
לוקחים שיפוד ונועצים בסופגנייה בתחתית וטובלים בגנאש מסובבים על מנת להוריד שאריות מחליפים את השיפוד במקל נייר דחוס ויש לכם סופגנייה על מקל.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה